Simpozij Frontiers of Engineering

Inženirska akademija Slovenije je na Bledu soorganizirala in gostila mednarodni simpozij za mlade inženirje do 45 let Frontiers of Engineering. Simpozij je potekal od 19-22. oktobra 2022. 

Šestdeset najobetavnejših inženirjev na začetku kariere iz ZDA in EU se je srečalo na intenzivnem 3-dnevnem simpoziju, da so razpravljali o najsodobnejšem razvoju na štirih tematskih področjih: protetika in umetna inteligenca; dobavna veriga/logistika; Post litij-ionske baterije; in zgradbe brez ogljika. Dogodek omogoča mednarodno in meddisciplinarno raziskovalno sodelovanje, spodbuja prenos novih tehnik in pristopov med različnimi inženirskimi področji ter spodbuja oblikovanje čezatlantske mreže inženirjev svetovnega razreda.

Konferenca je potekala v soorganizaciji IAS in je tradicionalna konferenca, ki jo že več kot deset let skupaj organizirata Ameriška inženirska akademija (National Academy of Engineering- NAE, USA) ter združenja evropskih inženirskih akademij (Euro-CASE, Bruselj) in izmenoma poteka v ZDA in v državi članici Euro-CASE.

Konferenca je bila zaprtega tipa - udeležba je bila možna samo na povabilo. Vsi predavatelji naj bi bili mlajši od 45 let, ker je namen konference medsebojno povezati mlajše raziskovalce iz ZDA in EU.

Konferenca je bila usmerjena v 4 tematska področja, ki predstavljajo Frontiers of Engineering. To so:

Sekcija I: Post litij-ionske baterije

Sekcija II: Protetika in umetna inteligenca

Sekcija III: Dobavna veriga/logistika

Sekcija IV: Trajnostne zgradbe

 Več informacij:

Inženirska akademija Slovenije (IAS), ki združuje vrhunske inženirje iz akademskega in poslovnega okolja, na različne načine promovira inženirstvo in pomen inženirskih dosežkov za družbo. Vloga Inženirske akademije Slovenije je tudi, da deluje kot povezovalni člen med raziskovalnimi in izobraževalnimi inštitucijami ter gospodarstvom in državo.

Previous
Previous

Članek prof. dr. Jožeta Vižintina v časopisu DELO

Next
Next

Član IAS Marjan Pipenbaher postal častni doktor Univerze v Mariboru