Inženirska akademija Slovenije

Slovenian Academy of Engineering


 

Organizacija


IAS deluje v dveh razredih, znanstvenoraziskovalnem in razvojno-poslovnem razredu. Vsak razred ima predstojnika, ki ga izvoli razred z večino glasov vseh članov razreda.

Skupščina IAS je najvišji organ IAS. Skupščina izvoli predsedstvo, ki ga sestavljajo predsednik, dva podpredsednika in tajnik po položaju. Predsednik je voljen za eno leto. Po enem letu postane predsednik avtomatično prvi podpredsednik Akademije.

Poleg predsedstva izvoli skupščina tudi štiri člane izvršnega odbora. Člani izvršnega odbora so po položaju tudi tajnik in oba predstojnika razredov. Vsako leto skupščina voli novega podpredsednika in tiste predstavnike, ki jim je potekel mandat. Inženirsko akademijo Slovenije vodi in predstavlja predsednik Inženirske akademije Slovenije.

Člani IAS so avtomatično člani skupščine.  Vsi člani imajo pravico biti izvoljeni v odbore in komisije, ki se tvorijo v IAS.

Poleg tega člani IAS sodelujejo v raznih vladnih in nevladnih organih in organizacijah ter v okviru mednarodnih združenj inženirskih akademij CAETS in Euro-CASE.

Novice

Vlada RS je dala soglasje k spremembam Statuta IAS


Vlada RS je 5. septembra 2017 dala soglasje k ...

Skupščina IAS sprejela Polletno poročilo


IAS je na korespondenčni sejii skupščine 13. ...

Članek o dr. Francetu Rodetu objavljen v DeluDelo je v tiskani verziji objavilo članek o ...

Umrl dr. France Rode

 

Z žalostjo sporočamo, da je le nekaj dni ...

Naše spletno mesto uporablja piškotke.
S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.
Ne strinjam se